Om

Fredrik Pettersson

Med min humor och mina erfarenheter inom teatervärlden vet jag hur man fångar en publik och jag njuter av att få underhålla människor på bästa sätt

Som skådespelare

har jag varit med i flera olika föreningar (Västanå Teater, Frykenteatern, Värmlandsteatern) och deltagit i flera föreställningar.

Jag har gått flera teaterutbilningar bla på Calle Flygares teaterskola och Ingesunds Folkhögskola.

Jag har även varit ute på egna uppdrag och underhållit på fester och kalas.

Jag skriver också det mesta manus själv.

Sång/musik

har jag också lite erfarenhet inom. Sjunger och spelar gitarr på mindre tillställningar. Fortfanande amatör men tack vare lektioner och hjälp från kunniga håller jag också på att utveckla kunskaperna inom dessa områden också.

Magi

har jag sysslat med i flera år. Jag ör med större föreningar (Moderna Illutionisters Cirkel) där jag genom andra trollkarlar och seminarier lärt mig trollerier av flera slag som jag sedan använt på kalas och andra ställen där jag har haft hand om underhållit.

Syr och bygger gör jag också

Flera kostymer (bla den vita på fotot ovan) och andra dräkter har jag sytt till förställningar (se foton) och till andra ändamål. 

Materiel till föreställningar har jag också tillverkat. Bla tre buktalardockor (Eddie, hans lillebror Hugo och deras farfar Alf) och lite andra uppfinningar.

Inom Buktaleribranchen

är jag till största del självlärd. Jag har haft med mig min hemtillverkade docka Eddie till flera barnkalas och hur jävlig han än är mot mig får han både barn och vuxna att skratta.

Vi har också varit runt i centrum i både Stockholm och Göteborg och vandrat runt och pratat med folk.

Jag har även tagit upp "frivilliga" ur publiken och talat för dem medans jag samtidigt utfört ett trolleri.

Dans

sysslar jag också med. Tillmestadels folklig dans som polska, gammelvals, schottis, hambo. Men även andra pardanser som tango och vals.

Andra efrarenheter

Under min tid som medlem i olika föreningar har jag inte bara stått på scen utan också varit med både bakom och framför scen.

Bla Scenmästare, scentekniker, ljus- och ljudtekniker, scenbygge och regi.

Övrigt

Jag har även deltagit i mindre engagemang som  statist i kortfilmer.